ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ|

Ο Δήμος Αγρινίου παρουσιάζει όλα τα έργα των μαθητριών και μαθητών που έλαβαν μέρος στον σχολικό καλλιτεχνικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε πολιτισμό, Ζωγραφίζω ένα ζώο συντροφιάς» που διεξήχθη κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί επιμέρους δράση του προγράμματος «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε πολιτισμό», που υλοποιήθηκε από τον Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Π/βάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ύστερα από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το εν λόγω πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη, διάδοση και προώθηση της ζωοφιλίας, ώστε να προκληθεί μια διαφοροποίηση στη νοοτροπία, στην συμπεριφορά και στην εν γένει συμπεριφορά των πολιτών απέναντι στα ζώα συντροφιάς.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθήτριες και μαθητές από Δημοτικά Σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας και σαν αντικείμενο είχε την ζωγραφική απεικόνιση ενός αδέσποτου η δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς μέσα από την δημιουργική τους φαντασία και τα προσωπικά τους βιώματα.

Στον σχολικό διαγωνισμό ζωγραφικής συμμετείχαν τα Δημοτικά Σχολεία: Αγγελοκάστρου, 1ο Αγρινίου, 8ο Αγρινίου, 10ο Αγρινίου, 1ο Αστακού, Γουριώτισσας, Κάτω Ζευγαρακίου, 2ο Παναιτωλίου, Παντάνασσας, Παραβόλας, Φυτειών και Νέου Χαλκιόπουλου. Ο τελικός αριθμός των μαθητριών και μαθητών που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό, έφτασε τις τετρακόσιες εξήντα μία (461) συμμετοχές.

Το σύνολο των έργων των μαθητριών και μαθητών που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό επρόκειτο να εκτεθούν τον Απρίλιο του 2020, σε ειδική έκθεση στον πολιτιστικό χώρο της Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου (παλαιά Λαχαναγορά). Η έκθεση αυτή τελικά δεν πραγματοποιήθηκε εξ αιτίας των απαγορεύσεων του κορωνοιού.

Η δράση αυτή οργανώθηκε από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Π/βάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων) και τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης αυτής, και ύστερα από αξιολόγηση από τριμελή κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τρεις διδάσκοντες του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου, επιλέχθησαν τα 13 καλύτερα έργα τα όποια στην συνεχεία απεικονίστηκαν σε ημερολόγιο που δημιουργήθηκε για το έτος 2021, από τους συντελεστές του προγράμματος.

Για την παρακολούθηση της έκθεσης ζωγραφικής μπορείτε να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους, οι οποίοι παραπέμπουν στα έργα των μαθητών των σχολείων που συμμετείχαν.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021

Δ.Σ. ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

1ο Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

8ο Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

10ο Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

1ο Δ.Σ. ΑΣΤΑΚΟΥ

Δ.Σ. ΓΟΥΡΓΙΩΤΙΣΣΑΣ

Δ.Σ. ΚΑΤΩ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ

2ο Δ.Σ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ

Δ.Σ. ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ

Δ.Σ. ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ

Δ.Σ. ΦΥΤΕΙΩΝ

Δ.Σ. ΝΕΟΥ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

Comments are closed.

Close Search Window